RM Accountancy en Advies

Administratie Jaarrekeningen Fiscaal advies Periodieke controlling Bedrijfseconomisch advies

Diensten

Iedere ondernemer wil uit zijn onderneming halen wat erin zit. Heel prettig als je dan een goede sparringpartner hebt die je breed kan adviseren en je kan ontzorgen op meerdere gebieden? Iemand die ook snapt dat jij je bezig wilt houden met ondernemen. Samen met jou komen we tot nieuwe, verrassende inzichten. Bij ons worden cijfers vertaald naar concrete acties op financieel en fiscaal gebied.

Ben jij nieuwsgierig en wil je een betrokken sparringspartner die voordelen zal behalen? Neemt contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking. We horen graag wat jou drijft als ondernemer!

Administratie

 • Inrichting financiële administratie (boekhoudpakket)
 • Verzorgen administratie en periodieke rapportages
 • Verzorgen fiscale aangiften (omzetbelasting)

Een goede administratie vormt voor jou als ondernemer de basis om tijdig beslissingen te nemen en processen te kunnen sturen. Periodieke cijfers zorgen voor nieuwe inzichten en hiermee zul je nog betere beslissingen richting de toekomst gaan nemen. De meeste ondernemers verzorgen tegenwoordig zelfstandig de (online) administratie. Wij ondersteunen bij het verkrijgen van nieuwe inzichten en het optimaliseren van de resultaten. Omdat we kennis hebben (en gebruik maken) van diverse boekhoudpakketten kunnen we ondersteunen bij het inrichten en efficiënter maken van de administratie. We vertalen de cijfers naar begrijpbare taal voor jou als ondernemer. Uiteraard kun je ook je gehele boekhouding nog door ons laten verzorgen. Hierbij zorgen wij voor de inrichting van de administratie, het verzorgen van een correcte boekhouding en het indienen van de bijbehorende fiscale aangiften.

Jaarrekeningen

 • Samenstellen jaarrekening, inclusief samenstellingsverklaring RA-accountant
 • Verzorgen publicatiestukken
 • Winstaangiften (fiscale balans en winst – en verliesrekening van IB-ondernemingen)
 • Controleverklaringen

We stellen tijdig de jaarrekeningen voor jou samen, inclusief de benodigde samenstellingsverklaring van de RA-accountant. Een recente jaarrekening geeft jou inzicht over de prestaties uit het verleden, maar tevens zorgt het voor nieuwe inzichten richting de toekomst. We kijken met name vooruit en proberen u zoveel mogelijk ‘een spiegel voor te houden’ om zodoende het ondernemerschap verder te optimaliseren. Uiteraard blijf jij de ondernemer, maar samen hopen we te komen tot nieuwe, frisse inzichten.

 • Verzorgen fiscale aangiften (vennootschapsbelasting, inkomstenbelasting, erf- en schenkbelasting)
 • Ondersteuning bij start onderneming, oprichten BV en herstructurering
 • Ondersteuning bij fiscale vraagstukken
 • Financiële toekomstgerichte vermogensplanning, inclusief doorrekenen diverse scenario’s

De fiscale wet – en regelgeving verandert ieder jaar. Dit zorgt voor nieuwe fiscale kansen en mogelijkheden voor iedere ondernemer. Wij zijn op de hoogte van alle fiscale wijzigingen en kunnen jou optimaal adviseren. Als ondernemer hoor je van ons tot welke fiscale grenzen je kunt gaan, maar wel zoveel mogelijk voordeel kunt behalen. Door onze samenwerking met een regionaal, fiscaal advieskantoor, hebben wij voldoende fiscale kennis om jou optimaal te kunnen adviseren.

Sinds 2017 verzorgen wij ook estateplanning voor onze relaties. Wij hebben de beschikking over de juiste programmatuur en kennis om samen diverse scenario’s in kaart te brengen, zodat je direct weet welke maatregelen je dient te nemen om voldoende vermogen op te bouwen voor een zorgeloze toekomst als ondernemer of particulier.

 • Ondersteuning financiële afdeling; administrateur, boekhouder of controller
 • Verzorgen tussentijdse cijfers en (bij) sturing van administratie en directie
 • Interim opdrachten

Veel van onze klanten zien de meerwaarde van actuele cijfers en managementinformatie. Samen met jou kunnen we proactief inspelen op de vele kansen binnen een huidige, of zelfs nieuwe, markt. Wij hebben hiervoor brede kennis en ervaring opgedaan bij vele klanten. Het voordeel is dat je bij ons kantoor altijd te maken krijgt met één en dezelfde contactpersoon. Je hoeft niet elke periode weer opnieuw informatie te delen, zoals bij veel andere kantoren wel het geval is. Hierdoor gaat er geen informatie verloren en kun je sneller beslissingen nemen. Een vertrouwensband met jou als ondernemer is ons doel.

 • Advies bij start, doorgroei en overdracht
 • Strategische advisering
 • Beschrijving en implementatie administratieve organisatie en maatregelen van interne beheersing
 • Ondersteuning bij koop en verkoop onderneming
 • Ondersteuning bij verkrijging financiering 
Als ondernemer heb je te maken met de levenscyclus van de eigen onderneming. In al deze levensfasen krijg je te maken met kansen en bedreigingen. Moet ik eventueel mijn activiteiten uitbreiden, staken of verkoop ik zelfs mijn gehele onderneming? Voor allerlei vragen kun je ons inschakelen voor advies en begeleiding.